Ezzel a kenyér recepttel egyszerűen nem lehet hibázni, annyira egyszerű! A csomag hátulján is szerepel a recept, de én annyit módosítottam, hogy pici szárított élesztőt tettem bele pluszba, hogy biztosan megkeljen és kellően levegős legyen. (Korábban ez nem sikerült ennyire tutin, szóval én mindenképp javaslom ezt a kis módosítást!) És ami tényleg csak opcionális: én még egy fél kávéskanál sót is tettem bele, de ez aztán igazán ízlés kérdése...
A végeredmény tökéletes lett (legalábbis szerintünk). :) Főként ezt a teljes kiőrlésű, de puha "fílinget" nem sikerült eddig egy kenyérnek sem hoznia ennyire számunkra...
.
A doboz tartalmát összekevertem egy kis szárított élesztővel és egy minimális sóval. Hozzáadtam a langyos vizet, olajat majd dagasztógéppel alaposan eldolgoztam. Beleborítottam a sütőpapírral bélelt formába. Vártam kb. egy órát, míg duplájára kelt. És ezen a ponton én lekentem olajjal a tetejét és bedugtam a 200 fokos sütőbe alsó-felső sütésen. Nem kelesztettem duplán - felesleges, így is hibátlan lett! :) Nagyjából 25-30 perc után kivettem és rácson kihűtöttem.
1 csomag Madame Loulou teljeskiörlésű kenyér lisztkeverék
350 ml langyos víz
8 ml olaj + a kenéshez
1 tk. szárított élesztő