Teljes kiőrlésű kenyér Madame Loulou lisztből

Eszterházy torta
május 19, 2019
Hagyományos kifli
május 21, 2019

Ezzel a kenyér recepttel egyszerűen nem lehet hibázni, annyira egyszerű! A csomag hátulján is szerepel a recept, de én annyit módosítottam, hogy pici szárított élesztőt tettem bele pluszba, hogy biztosan megkeljen és kellően levegős legyen. (Korábban ez nem sikerült ennyire tutin, szóval én mindenképp javaslom ezt a kis módosítást!) És ami tényleg csak opcionális: én még egy fél kávéskanál sót is tettem bele, de ez aztán igazán ízlés kérdése...
A végeredmény tökéletes lett (legalábbis szerintünk). :) Főként ezt a teljes kiőrlésű, de puha "fílinget" nem sikerült eddig egy kenyérnek sem hoznia ennyire számunkra... .


A doboz tartalmát összekevertem egy kis szárított élesztővel és egy minimális sóval. Hozzáadtam a langyos vizet, olajat majd dagasztógéppel alaposan eldolgoztam. Beleborítottam a sütőpapírral bélelt formába. Vártam kb. egy órát, míg duplájára kelt. És ezen a ponton én lekentem olajjal a tetejét és bedugtam a 200 fokos sütőbe alsó-felső sütésen. Nem kelesztettem duplán - felesleges, így is hibátlan lett! :) Nagyjából 25-30 perc után kivettem és rácson kihűtöttem.


A receptben felhasznált alapanyagokat megvásárolhatod a következő címen: www.allergiamentesen.hu

A recept elkészülését támogatta:

Teljes kiőrlésű kenyér Madame Loulou lisztből
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább