Ez a kifli a lányom kedvence. Nem is értem, eddig, hogy nem került fel ide. Én szoktam bele tenni egy evőkanál joghurtot, ettől egy picit "testesebb" szerintem az állaga. De ez elhagyható. Zsiradékként kacsazsír került bele, de tökéletes bármilyen olaj vagy vaj is. .
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül kiborítom rizsliszttel szórt nyújtólapra. Kinyújtom (közben meg-megszóróm rizsliszttel, hogy a nyújtófához se ragadjon). 8 cikkre vágom és feltekerem. Ennél a pontnál kelesztem. Vagy sütőben 50 fokon fél órát vagy szoba-hőmérsékleten egy órát. (Ha a sütőben kelesztem, gyakran megreped, ezért inkább az utóbbit preferálom).
250 gramm Schar mix B
15 gramm friss élesztő
220 ml langyos víz
1 csapott tk. só
1 ek. joghurt
1 ek. kacszsír
olaj/zsír kenéshez