Nagy rajongója vagyok az indiai konyhának. És hát lássuk be, lényegesen élvezetesebb naan-nal kitunkolni bármit, mint rizzsel megenni. Így mindenképp szerettem volna egy gluténmentes verziót kikísérletezni. A lenti recept szerintem tökéletes kísérője lehet bármilyen currynek vagy dahlnak :) .
A vöröslencse főzelékhez az olajon megpirítom a hagymát, beleszóróm a tetszőleges fűszereket (minél többet, annál jobb....) Keverek rajta párat majd mehet bele a fokhagyma és a vöröslencse is. Felöntöm vízzel és kb. 10-15 perc alatt puhára főzöm. Végül keményítővel sűrítem.
A vöröslencs főzelékhez (2 főre)
150 gramm vöröslencse
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só és fűszerek tetszés szerint (nálam: curry, kurkuma, római kömény és gyömbér)
1 tk keményítő
2 db naanhoz
150 gramm Madame Loulou Wrap lisztkeverék
1/2 tk sütőpor
1/2 tk cukor
3 ek tej
10 gramm vaj/margarin
1 bő ek joghurt
kb 2 ek víz (fokozatosan, amennyit felvesz)