Vöröslencse főzelék indiai naan kenyérrel

Répatorta mascarpone krémmel
március 21, 2019
Gluténmentes quiche
április 4, 2019

Nagy rajongója vagyok az indiai konyhának. És hát lássuk be, lényegesen élvezetesebb naan-nal kitunkolni bármit, mint rizzsel megenni. Így mindenképp szerettem volna egy gluténmentes verziót kikísérletezni. A lenti recept szerintem tökéletes kísérője lehet bármilyen currynek vagy dahlnak :) .


A vöröslencse főzelékhez az olajon megpirítom a hagymát, beleszóróm a tetszőleges fűszereket (minél többet, annál jobb....) Keverek rajta párat majd mehet bele a fokhagyma és a vöröslencse is. Felöntöm vízzel és kb. 10-15 perc alatt puhára főzöm. Végül keményítővel sűrítem.


A naan: 150 gramm lisztkeverékben elkeverem a cukrot ill. sütőport. A tejbe beledobom a margarint és picit meglangyosítom, hogy elolvadjon. Beleöntöm a lisztbe a joghurttal együtt és elkezdem gyúrni. Annyi vizet rakok hozzá, hogy rugalmas jól gyúrható tésztát kapjak. (a képen látszik is, hogy szép sima, nem ragad). Ha kész, ketté szedem, igyekszem kör alakban kinyújtani és száraz tepsiben pár perc alatt mindkét oldalát megsütöm. (ha kezd hólyagosodni, már lehet is fordítani)


A receptben felhasznált alapanyagokat megvásárolhatod a következő címen: www.allergiamentesen.hu

A recept elkészülését támogatta:

Vöröslencse főzelék indiai naan kenyérrel
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább