Ez a kakaós csiga recept elég népszerű nem gluténmentes verzióban is. Annyit módosítottam rajta, hogy a tésztájába került egy tojás is. A gluténmentes lisztkeverékek általában több folyadékot igényelnek, már csak ezért is jót tesz a tésztának. Többféle lisztkeverékkel is működik a dolog. (Eddig még csak kenyérlisztekkel próbáltam, de legközelebb rizsliszttel fogok kísérletezni) A szóráshoz lehet használni cukor-holland kakaópor keverékét is, de a Nesquik egyszerűbb volt, ráadásul garantáltan gm. :) .
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk. Én először a túrót és cukrot kevertem ki robotgéppel, aztán jöttek a folyékony hozzávalók, végül a liszt-sütőpor keverék. Rizslisztezett lapon átgyúrtam, kinyújtottam. Megkentem olvasztott margarinnal, rászórtam jóóóó sok kakaót és feltekertem. Ebből a mennyiségből kb. 15-20 pici csiga lesz, de természetesen lehet nagyobbra is hagyni.
25 dkg túró
25 dkg liszt (tetszés szerint használható bármilyen gm lisztkeverék)
4 ek. cukor
5 ek. olaj
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
0,5 dl tej
szóráshoz: 3 ek vaj/margarin
6 ek Nesquik kakaópor