Házi tagliatelle gluténmentesen
május 5, 2019
Kakaós keksz
május 12, 2019

Ennek a csigának az eredeti receptjét nemrég láttam ezen a blogon: gabicsek.blogspot.com
Mivel meglehetősen túró rudi fan az egész család, ezért rögtön tudtam, hogy ezt valahogy át kell alakítanom gluténmentesre. A tészta remekül sikerült. A krémet talán egy picit túlzásba vittem. Valószínűleg kevesebb is elég lett volna (bár így az igazi). Feltekerni elég nehéz volt. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, nem is lesz belőle semmi, de egyenként nagy nehezen sikerült... és hát a végeredmény azt hiszem kárpótol a kínlódásért! :) .


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. (én az instantot is fel szoktam, biztos, ami biztos). A tészta összes hozzávalóját beborítjuk egy keverőtálba és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
A főzős vaníliapudingot a zacskón lévő instrukciók szerint elkészítjük. A felét félretesszük (például vaníliapudingra ácsingózó férjnek :) ) A másik felét hagyjuk picit hűlni, majd belekeverjük a 200 gramm túrót. Én botmixerrel kicsit simára turmixoltam. Ezen a ponton érdemes megkóstolni, hogy kell-e még bele egy kis cukor (bár elvileg a pudingba főzéskor már ugye tettünk...)
A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel. Megszórjuk a felaprított csokival. Nagyon óvatosan feltekerjük és áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. 50 fokos sütőben még kb. 20 percet kelesztjük.


180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Túró rudi csiga gluténmentesen
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább