A gluténmentes diétában eleinte nekem a tortilla elképesztően hiányozott.Próbálkoztunk ezzel-azzal, de mindegyik olyan macerás volt, meg pillanatok alatt kiszáradt, töredezett össze-vissza. A csicseriborsóból készült verziót sokan dicsérték, próbáltam is. De ez a jelenlegi kombináció jött be nekünk eddig a legjobban! Csak kikeverem és megsütöm, mint egy palacsintát. Tényleg pillanatok alatt kész és aztán kedvünkre tölthetjük. Mi most grillezett zöldségekkel és sajttal pakoltuk meg, majd a végén összesütöttük, hogy a sajt jól megolvadjon és egy picit megpiruljon a tortilla. .
Ez a recept rövid lesz: az összes hozzávalót kikeverem (robotgéppel). Serpenyőben megsütöm. Ebből az adagból kb. 6 db. lesz. A tészta olyasmi sűrűségű, mint a palacsintatészta és hasonlóan is kell vele dolgozni. Elvileg mehet száraz serpenyőbe is, de én egy kevés olajjal meg szoktam kenni két sütés között.
Ha valaki tojásmentesen szeretné elkészíteni, tökéletesen működik lenmagliszttel is! (1 ek. lenmag+3 ek langyos víz a tojás helyett)
120 gramm csicseriborsó liszt
60 gramm tápióka keményítő
1 tojás
200 ml víz
csipet só