Szerintem mindannyian jártunk már úgy, hogy egy péksütemény nem sikerült éppen a legjobban. Nem kelt meg olyan szépen, elfolyt, lapos lett... sorolhatnám még... A gluténmentes sütésben ez különösen gyakran megesik (és kidobni ugye semmit sem szeretünk). Az elrontott zsemle/kifli tökéletes felhasználási módja az alábbi recept. Mehet bele a húsvéti maradék sonka, vagy bármi, ami a hűtőben van. A fűszerezést is mindenki ízlése szerint variálhatja. Ez a recept most 5 db nyomi, picit lapos, alig megnőtt zsemle felhasználására íródott.
Gluténos életünkben az ipari mennyiségben megvett sóskiflihez használtuk ezt a receptet... Aki járt nálam házibulin, az biztos kóstolta :)
.
A zsemlét/kiflit elvágjuk, közepét kikaparjuk és beleszórjuk egy tálba. Összekavarjuk a töltelék összes többi hozzávalójával. Visszatöltjük a péksüteménybe. A tetejére mehet a reszelt/szeletelt sajt. 180 fokon megsütjük kb. 15 perc alatt. Addigra a sajt is szépen megpirul.
15-20 dkg sonka/párizsi
1,5 pohár tejföl
1 tojás
sajt a tetejére ízlés szerint
fél fej hagyma felaprítva (lustábbaknak hagymakrém)
majonéz, mustár, fokhagyma szintén ízlés szerint