Tejfölös-túrós pogácsa

Kakaós keksz
május 12, 2019
Eszterházy torta
május 19, 2019

Elég nagy rajongói vagyunk mindenféle pogácsának. Sajnos gluténmentesen elég hamar kiszárad mindegyik. Ez a túrós verzió, talán egy fokkal tovább bírja, de persze ez is frissen az igazi. A hajtogatások között most nem pihentettem, a végeredményen ez nem érződött. Szintén időspórolásként most nem szaggattam pogácsaszaggatóval, csak felkockáztam (így legalább a rétegek is szépen látszanak minden darabnál, nem kellett újragyúrni). A tetejére mehet sajt, szezámmag... bármi...
Sajnos sütés előtti fotóval nem készültem, majd legközelebb... de olyan jó sikerült, hogy mindenképp fel akartam gyorsan jegyezni! :) .


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetjük egy órát, közben kb. duplájára kel. Ezután kinyújtjuk, hajtogatjuk a szokott módon (harmadolva). Pihentetés nélkül ezt megismételjük háromszor. Majd végül kb. 1,5cm vastagra nyújtjuk. Becsíkozzuk a tetejét egy éles késsel és feldaraboljuk/szaggatjuk. Megkenjük tojás sárgájával és megszúrjuk kedvünk szerint bármivel.


Amíg melegszik a sütő, pihennek a pogácsák kicsit majd 180 fokon (alsó-felső sütésen) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tejfölös-túrós pogácsa
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább