Tortilla csicseriborsó lisztből
szeptember 4, 2019
Amerikai csokis keksz kis extrával
szeptember 8, 2019

A sütőtökből leggyakrabban leves készül nálunk, de a mostani akkora darab volt, hogy a fele megmaradt. Így a más megsütött tököt gnocchi formájában hasznosítottuk újra! :) Ez egy kicsit édeskésebb, mint a hagyományos. Sajtszósz készült hozzá, ami szerintem remekül ellensúlyozza a sütőtök édességét. (és persze a kislányom szívesebben megeszi vele, mint szimplán vajjal, ahogy sok helyen ajánlják... )
Ez kb. egy 4 fős adag (vagy 2-3 nagyon éhes emberé). Ha nem fogyna el az egész, a maradék mehet a fagyasztóba. Fogyasztás előtt simán fagyva be lehet dobni a lobogó vízbe, csak néhány perccel tovább kell majd főzni. .


A sütőtököt előző nap megsütöttem. Érdemes hagyni rendesen kihűlni. Frissen túl sok lisztet vesz fel, amitől aztán kemény lehet a végeredmény.
Az összetört sütőtököt összegyúrom a többi hozzávalóval (nem szabad túl sokáig gyúrni, mert megint csak azt kockáztatjuk, hogy a kelleténél több liszt kerül bele). Egy nagyon lágy tészta lesz a végeredmény. Ebből kisebb darabokat vágunk le és alaposan rizslisztezett felületen kb. 0,5-1 cm szélesre kisodorjuk, majd feldaraboljuk. Akinek van türelme, villával egyenként megnyomkodhatja, hogy szép gnocchi formája legyen. (és a szószt is jobban felveszi így!).
Adagonként lobogó sós vízbe dobjuk és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
Hagyományosan zsályás vajjal szokták tálalni, de mi sajtszósszal jobban szeretjük. Tudom, nem egy fotogén kaja, de nagyon finom! :D

Sütőtökös gnocchi
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább