Igen, tudom, a spenót egy elég megosztó étel. De nokedli formájában szerintem szinte bárki megbarátkozik vele. Az én kislányom például imádja így! Egy szószos hús mellé tökéletes köret, de mi legjobban csak így magában szeretjük... jó sok sajtmártással :)
A fagyasztott spenótot minimális vízzel felforralom és leturmixolom.
Közben a száraz hozzávalókat (lisztet, keményítőt, útifűmaghéjat, sót) egy tálban összekeverem. A tojást ráütöm és robotgéppel elkezdem összedolgozni. Ezen a ponton még nagyon tömör a tészta.
Ha kihűlt a spenót, hozzáadom a tésztához és jól eldolgozom.
A kész masszát hagyományos módon lobogó vízbe szaggatom.
Nem túl fotogén ennivaló, de isteni! Egy jó kis szószos hús mellé remek köret, de mi vacsorára szimplán sajtmártással is szeretjük! :)
180 gramm barna rizsliszt
70 gramm tápióka keményítő
1 tk. útifűmaghéj
3 tojás
200 gramm fagyasztott leveles spenót
ízlés szerint fokhagyma, só