Ez a sajtos stangli a szokásos kifli receptünkből készült. Annyi különbséggel, hogy hajtogatjuk kelesztés előtt. De csak egyszer és nem pihentettem, kelesztettem duplán. Szóval ez egy gyors verzió, viszont finom. :) .
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül kiborítom rizsliszttel szórt nyújtólapra. Kinyújtom (közben meg-megszóróm rizsliszttel, hogy a nyújtófához se ragadjon). Megkenem az olvasztott margarinnal, majd hajtogatom (2x harmadolom). Ezután megint kinyújtom - igyekszem téglalap alakra, kb 1-1,5 ujjnyi vastagra. Ezután hosszúkás csíkokat vágok belőle. Nekem most 8 db lett. 30 percig sütőben kelesztettem. (50fokon)
250 gramm Schar mix B
15 gramm friss élesztő
220 ml langyos víz
1 csapott tk. só
1 ek. joghurt
1 ek. kacszsír
kenéshez: 20 gramm margarin
tetejére: tojás, sajt