Sajtfánk a sütőből

Gluténmentes csőröge
január 9, 2020
Banánkenyér
január 15, 2020

Ennek a receptnek rengeteg verziója kering a neten. Én egy hagyományos, gluténos verziót vettem alapul, azt módosítottam picit. (https://www.nosalty.hu/recept/gougere-habkonnyu-sajtfank)
Eredetileg habzsákból kellene nyomni a masszát, de a műveletnek ez a része kifogott rajtam. Így simán picit vizes evőkanalakkal halmoztam a tepsibe. Szóval távolról sem lett szép, de legalább nagyon finom! És a pogácsákkal ellentétben nem csak frissen finom, már ha marad belőle :)


A tejet a margarinnal elkezdem melegíteni. Ha a margarin elolvadt és felforrt a keverék beleteszem a (sóval elkevert) lisztet. Várok, amíg hűl picit, majd egyenként beleütöm a 4 tojást és jól elkeverem. Végül a reszelt sajtot is beleszórom, ezzel is elkeverem.
Most jön a munkafolyamat kritikus része: precízek és ügyesek vesznek egy habzsákot, beletöltik a masszát és csinos kis egyforma gombócokat nyomnak belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. A többiek (én is :D ) két vizes kanállal kb. kisebb diónyi gombócokat halmoznak rá.
Végül lekenjük tojás sárgájával és megszórjuk még egy pici reszelt sajttal.
180 fokos tepsiben gombóc mérettől függően 20-30 percig sütjük. Ha barnul, már jó. Nem érdemes túl sütni, így jó puha marad.

Sajtfánk a sütőből
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább