Dr. Papp ÉvaSzerzőDr. Papp Éva
NehézségKezdő

Mi mással is tölthettük volna advent első vasárnap délelőttjét, mint kekszsütéssel. Ezúttal egy mogyorós verzió készült nálunk. Édesszájúak tegyenek bele több cukrot, de nekünk így pont tökéletes!
A receptben szereplő mennyiségből két nagy tepsi lett. Ezekkel az apró formákkal eltartott egy jó darabig... .

adagok1 Serving

1

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt csinálhatjuk nagyobb méretű késes aprítóban is, úgy biztos nem olvad meg a margarin.
Ha kész, tegyük a tésztát hűtőbe pihenni.

2

A tésztát kivesszük a hűtőből, rizslisztezett felületen kinyújtjuk. (kb. 3-4mm-re). Szaggatjuk, mintázzuk és kb. 12 perc alatt megsütjük 180 fokon. Érdemes figyelni, ne legyen nagyon sötét, mert akkor kiszárad. Nekem elég pici kekszeim voltak, az hamar megsül

Hozzávalók

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt csinálhatjuk nagyobb méretű késes aprítóban is, úgy biztos nem olvad meg a margarin.
Ha kész, tegyük a tésztát hűtőbe pihenni.

2

A tésztát kivesszük a hűtőből, rizslisztezett felületen kinyújtjuk. (kb. 3-4mm-re). Szaggatjuk, mintázzuk és kb. 12 perc alatt megsütjük 180 fokon. Érdemes figyelni, ne legyen nagyon sötét, mert akkor kiszárad. Nekem elég pici kekszeim voltak, az hamar megsül

Mogyorós keksz