Dr. Papp ÉvaSzerzőDr. Papp Éva
NehézségKezdő

A sajtos stangli a szokásos kifli receptünkből készült. Annyi különbséggel, hogy hajtogatjuk kelesztés előtt. De csak egyszer és nem pihentettem, kelesztettem duplán. Szóval ez egy gyors verzió, viszont finom. 🙂 .

adagok1 Serving

1

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül kiborítom rizsliszttel szórt nyújtólapra. Kinyújtom (közben meg-megszóróm rizsliszttel, hogy a nyújtófához se ragadjon). Megkenem az olvasztott margarinnal, majd hajtogatom (2x harmadolom). Ezután megint kinyújtom - igyekszem téglalap alakra, kb 1-1,5 ujjnyi vastagra. Ezután hosszúkás csíkokat vágok belőle. Nekem most 8 db lett. 30 percig sütőben kelesztettem. (50fokon)

2

Ha megkelt, megkenem felvert tojással, megszórom sajttal és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Kategória

Hozzávalók

Elkészítés

1

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül kiborítom rizsliszttel szórt nyújtólapra. Kinyújtom (közben meg-megszóróm rizsliszttel, hogy a nyújtófához se ragadjon). Megkenem az olvasztott margarinnal, majd hajtogatom (2x harmadolom). Ezután megint kinyújtom - igyekszem téglalap alakra, kb 1-1,5 ujjnyi vastagra. Ezután hosszúkás csíkokat vágok belőle. Nekem most 8 db lett. 30 percig sütőben kelesztettem. (50fokon)

2

Ha megkelt, megkenem felvert tojással, megszórom sajttal és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Gyors sajtos stangli