Mogyorós kiflik
december 22, 2019
Gluténmentes csőröge
január 9, 2020

A múltkori - nem túl fényesen sikerült bejgli után - mindenképp kellett sütni még egyet. Főleg, hogy akkor a mákos verzió ki is maradt, pedig az a férjem kedvence.
Tanulva a korábbi hibából, a töltelékkel nem spóroltam, főleg a gesztenyésnél volt ezt korábban probléma
A tészta most Schar mix B-ből készült, minimális változtatással az előzőhöz képest. Nekünk ez így sokkal jobban ízlett!


Kis update: ugyanezt a receptet aki készítette alfa mix keverékkel: úgy az egy evőkanál tejföl nem kell a tésztához! :)

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a robotgép elkezdi összedolgozni a margarint a liszttel. Beleborítom az élesztős tejet és a tojást is. A gép alaposan összedolgozza a tésztát. Nekem a Schar mix B keverékhez kellett egy evőkanál tejföl. Alfa mix-hez nem feltétlen kell, de gondolom ezt a tojás mérete is befolyásolja... szóval ez mehet picit érzésre. :)
Szoba-hőmérsékleten hagyjuk állni egy órát.
Két egyenlő részre szedjük. Téglalap formára nyújtjuk
Megtöltjük a töltelékkel, amit előtte megcsináltuk, kihűtöttünk.
Megkenjük tojássárgával, majd hagyjuk száradni 1-2 órát. Utána megkenjük tojásfehérjével, megint száradni hagyjuk. Megszurkáljuk alaposan.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.


A töltelék: ezt nem agyaltam túl...
A mákoshoz 200 gramm darált mákot 100 gramm cukorral és 1 dl tejjel összefőzöm. Kihűtöm és már lehet is tölteni.
A gesztenyéshez 2 csomag cukrozott gesztenyepürét kiolvasztottam. (jó picit csipegettünk is belőle) Kb. 350 grammot összetörtem villával és 50 ml tejjel összekevertem. Majd ezzel töltöttem a másik rudat meg.
Bejgli második próba
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább