A múltkori - nem túl fényesen sikerült bejgli után - mindenképp kellett sütni még egyet. Főleg, hogy akkor a mákos verzió ki is maradt, pedig az a férjem kedvence.
Tanulva a korábbi hibából, a töltelékkel nem spóroltam, főleg a gesztenyésnél volt ezt korábban probléma
A tészta most Schar mix B-ből készült, minimális változtatással az előzőhöz képest. Nekünk ez így sokkal jobban ízlett!
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a robotgép elkezdi összedolgozni a margarint a liszttel. Beleborítom az élesztős tejet és a tojást is. A gép alaposan összedolgozza a tésztát. Nekem a Schar mix B keverékhez kellett egy evőkanál tejföl. Alfa mix-hez nem feltétlen kell, de gondolom ezt a tojás mérete is befolyásolja... szóval ez mehet picit érzésre. :)
Szoba-hőmérsékleten hagyjuk állni egy órát.
Két egyenlő részre szedjük. Téglalap formára nyújtjuk
Megtöltjük a töltelékkel, amit előtte megcsináltuk, kihűtöttünk.
Megkenjük tojássárgával, majd hagyjuk száradni 1-2 órát. Utána megkenjük tojásfehérjével, megint száradni hagyjuk. Megszurkáljuk alaposan.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
300 gramm Schar mix B
70 gramm margarin
1,5 dl tej
1 tojás
30 gramm porukor
15 gramm élesztő
1 ek tejföl