Epres joghurtos mousse torta tükörglazúrral
szeptember 22, 2019
Gofri rizslisztből
október 20, 2019

Erről a tortáról sajnos nem készült rendes fénykép... igazából bejegyzést sem akartam írni róla. Nem is sikerült valami szépen... De akkora sikere volt, hogy még a kislányom is két szeletet evett belőle, ami eddig még soha egyetlen tortával sem fordult elő... szóval gondoltam mégis leírom. Már csak magamnak is, mert az ő szülinapjára is ezt rendelte már előre :D
Ez a recept egy 18 cm-es tortaformára elég .


Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét felverjük 40 gramm barna cukorral. A tojássárgáját kikeverem a maradék 60 gramm cukorral. Hozzáadom a tejet, az olajat majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjéből felvert habot. Kb. 45 perc alatt készre sütöm 180 fokon


Ha kész, kiveszem, hagyom kihűlni és 3 részre vágom. Amíg hűl, elkészítem a krémet.
A krémhez a habtejszínből kemény habot verek, közben hozzáadom az expressz zselatint. A mascarponet kikeverem a nutellával, majd a tejszínhabot is hozzáadom.
Összeállítjuk a tortát: A rétegek között megkenem a nutellás krémmel, úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből. Érdemes hűtőbe tenni picit és utána átkenni egy vékony réteggel körben, úgy szebb lesz (nekem sajnos erre nem volt időm...)
Egy behűtjük. Közben elkészítjük a tetejére a csokoládé-ganachet.
Ehhez a felforralt tejszínt ráöntjük az étcsoki darabokra. Megvárjuk még feloldódik benne, alaposan elkeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. Langyosra hűtjük és óvatosan a tortára csurgatjuk. (a szélénél kezdjük,nagyon lassan csurgatjuk, cseppenként, majd a végén teljesen bevonjuk vele a tetejét)
Nutellás torta
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább