Erről a tortáról sajnos nem készült rendes fénykép... igazából bejegyzést sem akartam írni róla. Nem is sikerült valami szépen... De akkora sikere volt, hogy még a kislányom is két szeletet evett belőle, ami eddig még soha egyetlen tortával sem fordult elő... szóval gondoltam mégis leírom. Már csak magamnak is, mert az ő szülinapjára is ezt rendelte már előre :D
Ez a recept egy 18 cm-es tortaformára elég
.
Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét felverjük 40 gramm barna cukorral. A tojássárgáját kikeverem a maradék 60 gramm cukorral. Hozzáadom a tejet, az olajat majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjéből felvert habot. Kb. 45 perc alatt készre sütöm 180 fokon
A tésztához:
150 gramm gm liszt (rizslist vagy általános listkeverék)
1 ek. kakaó
2 tojás
100 gramm barna cukor
75 ml tej
75 ml olaj
1/2 cs. sütőpor
A krémhez
250 gramm nutella
250 gramm mascarpone
125 ml habtejszín
1/2 csomag expressz zselatin
A csokoládé ganache-hoz:
75 gramm étcsoki
75 ml habtejszín