Hát ez aztán igazán nem egy fotogén étel... De percek alatt összedobható és legalább egy kicsit változatos vacsora lesz belőle...
Spenóttal is pont ugyanígy elkészíthető, de nekem most mángoldom volt itthon. Apukám termesztette otthon a kertben és állítólag sokkal hálásabb, mint a spenót (már egy csomószor főztünk belőle...)
Sajtkrémmel töltöttük, de biztos finom lehet sonkásan vagy egy kis füstölt lazac is tuti feldobná!
Ebből az adagból 8 vastagabb palacsinta készült. Három kisebb, vagy két nagyobb étvágyú embernek elegendő.
.
A lisztet a fűszerekkel elkeverem. Mindent alaposan, csomómentesen összekeverek (én robotgéppel, de kézi habverővel is simán megy). A víz mennyisége leginkább azon múlik, hogy a mángoldot (spenótot) meddig pároltuk előtte. Az én tésztámhoz kellett, de a receptben írt 100 ml-t ne lépjük túl!
Megsütjük, mint egy hagyományos palacsintát. Mindegyik előtt érdemes picit megolajozni a serpenyőt Puha és picit vastagabb lesz a végeredmény,mint az édes verziónál. De szuperül tölthető, tekerhető.
150 gramm alfamix
200 gramm mángold (vagy spenót) megpárolva, turmixolva
1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás
200 ml tej
max 100 ml víz
ízlés szerint só ill. fokhagyma