Magyaros pite gluténmentesen
május 28, 2019
Joghurtos szedres pite
június 2, 2019

Mindig szerettem volna kipróbálni a rebarbarát. Legközelebb bátrabb leszek és több rebarbarát szeletelek bele! Ehhez a pitéhez még egy kis vaníliás, mandulás krémet használtam. Tökéletesen ellensúlyozta a rebarbara fanyarságát. Az alaptészta lisztkeverék nélkül készült. A tésztából lelógó részek ezúttal szívecskeként hasznosultak újra, kislányom nagy örömére. :) .


Először a pitetésztát készítjük el: a liszteket kimérjük egy tálba, összekeverjük a cukorral. Belemorzsoljuk a margarint, gyorsan összedolgozzuk. Beleütjük a tojást is és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.


A töltelékhez a rebarbarát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt a tojással, vaníliás cukorral, keményítővel és a darált mandulával




A pitetésztát kinyújtjuk és a formánkba helyezzük. Picit (kb. 10 percet) elősütjük (ehhez megszurkáljuk az alját). Kivesszük. Rászórjuk a felszeletelt rebarbarát, majd ráöntjük a tejszínes keveréket. Végül megszórjuk a szeletelt mandulával. Kb. 30 perc alatt készre sütjük 180 fokon, légkeverésen.

Mandulás rebarbarás pite
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább