Mindig szerettem volna kipróbálni a rebarbarát. Legközelebb bátrabb leszek és több rebarbarát szeletelek bele! Ehhez a pitéhez még egy kis vaníliás, mandulás krémet használtam. Tökéletesen ellensúlyozta a rebarbara fanyarságát. Az alaptészta lisztkeverék nélkül készült. A tésztából lelógó részek ezúttal szívecskeként hasznosultak újra, kislányom nagy örömére. :) .
Először a pitetésztát készítjük el: a liszteket kimérjük egy tálba, összekeverjük a cukorral. Belemorzsoljuk a margarint, gyorsan összedolgozzuk. Beleütjük a tojást is és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
100 gramm rizsliszt + 2 ek.
50 gramm tápióka keményítő
1 csomag vaníliás cukor
1 ek (15gramm) cukor
100 gramm margarin
1 tojás
a töltelékhez:
1 fél szár rebarbara (lehet több is)
2 dl tejszín
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 ek. keményítő
40 gramm darált mandula
2 ek (kb. 10 gramm) mandulaszelet a tetejére