Ez most egy magyaros ízvilágú pite lesz, lisztkeverék nélkül. A tészta egy kb. 24 cm-es piteformára elég. Ezt most egy 21 cm-es formában készítettem, így a lelógó részekből még néhány mini-pitét összehoztam a kislányomnak, aki továbbra is mindent jobban szeret, ha pici. (meg persze lehet belőle díszíteni is, ha valakinek van rá kapacitása) A kolbász-zöldborsó páros nagy kedvenc, ezért is esett erre a választás.
A pite elkészíthető gluténos verzióban is. Ez esetben simán mehet bele a 150 gramm hagyományos liszt (rizsliszt, tápióka és hajdina helyett) illetve az útifűmaghéj sem szükséges.
.
Először a pitetésztát készítjük el: a liszteket kimérjük egy tálba, összekeverjük az útifűmaghéjjal és a sóval. Belemorzsoljuk a margarint, gyorsan összedolgozzuk. Beleütjük a tojást is és 1 max. 2 ek. hideg vízzel összedolgozzuk. Betesszük a hűtőbe pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket.
80 gramm rizsliszt
40 gramm tápióka keményítő
30 gramm hajdina liszt
1 csapott tk. só
1 kk. útifűmaghéj
1 tojás
100 gramm margarin
a töltelékhez:
120 gramm zöldborsó
40 gramm kolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
100 gramm tejföl
1 dl. tejszín
1 tojás
töltelékbe ízlés szerint só, bors