Ismét egy lisztkeverékmentes minibagett következik. Ezúttal mini-bagett formájában. De valójában formázható belőle bármi Én ma inkább a minimumra törekedtem... :)
Miután megformáztam a kifliket/mini-bagetteket, betettem a hűtőbe és ott hagytam kelni őket. Így mikor a késő délutáni programról hazaérkeztünk, tényleg semmi más dolgom nem volt, mint 20 percre bedobni a sütőbe! Ezt a hűtős-kelesztést most próbáltam először, de tuti még sokszor alkalmazni fogom. Tökéletesen beilleszthető a nyári kisgyerekes napirendbe! :D
.
Az élesztős felfuttatjuk a cukros vízben.
Az összes száraz hozzávalót egy keverőtálba tesszük. Picit összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet. majd az olajat Robotgéppel alaposan kidagasztjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire zsemléket/kifliket/mini-bagetteket formázunk. Hűtőben pihentetjük akár egy éjszakán át. (Én most déltől a vacsoráig pihentettem kb. 6 órát)
190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
170 gramm barna rizsliszt
70 gramm tápiókakeményítő
60 gramm burgonyakeményítő
30 gramm zabpehelyliszt
70 gramm cirokliszt
20 gramm útifűmaghely
10 gramm só
400 ml langyos víz
25 gramm friss élesztő
1 tk. cukor
2 ek. olaj