Krumplis pogi élesztő nélkül

Túrófánk
január 31, 2020
Kakaós keksz Schar mix C-ből
február 4, 2020

Ezt a pogireceptet egy kedves ismerősöm küldte át. Ő is épp most kísérletezik a gluténmentes (meg tejmentes) sütéssel, nagyon jófej módon az anyukájának. Szóval állította, hogy ez az egyik legjobb pogi, amit valaha evett. Nem tűnt túl bonyolultnak a mentesítése, hiszen szokatlan módon nem egy élesztős receptről van szó. Pont emiatt nagyon szkeptikus is voltam vele... még a sütőbe toláskor is. Annyira nem tűnt biztatónak a dolog, hogy nem is bajlódtam a szaggatással (az első néhány db után) hanem inkább felkockáztam.
A végeredmény engem lepett meg a legjobban! Valóban elképesztően puha, finom, nagyon krumplis pogi sült ki belőle! A recept nem is lehetne egyszerűbb. Egyetlen dolog nehezíti... lehetőleg előző este össze kell készíteni a tésztát, mert jót tesz neki, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.


A krumplit megfőzzük. (Az eredeti recept szerint héjában, de ez nekem elkerülte a figyelmemet). Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük pihenni. Eredetileg még a hűtőben pihentetés előtt hajtogatni kéne, de nekem annyira lágy volt a massza, hogy erre esélyem sem volt.
Pár óra pihentetés után hajtogattam rajta egyet, majd közvetlenül sütés előtt megint.
Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és 180 fokon kisütjük 20 perc alatt. Mivel nincs benne élesztő, nem nőnek meg. Szóval lehet közel pakolni (és nem érdemes vékonyra nyújtani)
Már csak arra vagyok kíváncsi, másnapra milyen lesz, mert frissen szuper! :)

Krumplis pogi élesztő nélkül
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább