A gluténmentes diéta előtti életből talán a vajaskifli hiányzik az egyik legjobban. Sokat kísérletezgetek, hogy valami hasonlót sikerüljön alkotni. Ez a recept egész közel áll hozzá. .
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Közben a lisztet a sóval összekeverjük. Ha az élesztő felfutott, beleborítjuk a lisztes keverékbe, hozzáütünk egy tojást és a margarinnal együtt kidagasztjuk. Rizsliszttel szórt nyújtólapra borítjuk. Kerekre kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk és kifli formára feltekerjük. 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. Olajjal lekenjük, 180 fokra feltekerjük és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
8 db kiflihez
320 gramm Labeta általános lisztkeverék
250 ml tej
1 csipetnyi cukor
1 tk só
10 gramm friss élesztő (vagy fél csomag instant)
10 gramm vaj/margarin
1 tojás
tejes-vajas kifli