Azért "kamu" bagel, mert a kinézetével ellentétben, egyáltalán nem úgy készül, mint a hagyományos. Nincs benne élesztő, nem főzzük, kelesztjük... viszont pont ettől villámgyors: egy kis sütőpor és bruttó 30 perc alatt már az asztalon is van! A receptben szereplő mennyiségből 5-6 kisebb bagel lesz... .
Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy tálban elkeverni kézi robotgép segítségével. Ha ez kész, olajos kézzel (vagy olajozott gumikesztyűvel) bagelt formázunk és sütőpapírra sorakoztatjuk. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk magvakkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
180 gramm általános lisztkeverék (nálam most alfamix)
250 gramm natúr joghurt (lehetőleg görög, zsírosabb)
1 tojásfehérje
1/2 tk só
1 tk útifűmaghéj
1/2 cs. gm sütőpor
1 tojás a kenéshez és magvak a tetejére