Most egy korábbi, igen népszerű receptem következik, de előrecsomagolt lisztkeverék nélkül! Ezt leszámítva az elkészítés és minden pont ugyanaz, mint a korábbi jól bevált péksüteménynél. Picit talán laposabb lett, de pont olyan finom! :)
Azért "kamu" bagel, mert a kinézetével ellentétben, egyáltalán nem úgy készül, mint a hagyományos. Nincs benne élesztő, nem főzzük, kelesztjük... viszont pont ettől villámgyors: egy kis sütőpor és bruttó 30 perc alatt már az asztalon is van! A receptben szereplő mennyiségből 5-6 kisebb bagel lesz...
.
Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy tálban elkeverni kézi robotgép segítségével. Ha ez kész, olajos kézzel (vagy olajozott gumikesztyűvel) bagelt formázunk és sütőpapírra sorakoztatjuk. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk magvakkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
70 gramm fehér rizsliszt
50 gramm barna rizsliszt
45 gramm burgonyakeményítő
15 gramm tápiókakeményítő
250 gramm natúr joghurt (lehetőleg görög, zsírosabb)
1 tojásfehérje
1/2 tk só
1 tk útifűmaghéj
1/2 cs. gm sütőpor
1 tojás a kenéshez és magvak a tetejére