Fordított banános zabpelyhes süti
március 1, 2020
Gluténmentes bociszelet
március 31, 2020

Végre rávettem magam egy rendes posztra így a karantén alatt először... Bevallom a mindennapi sütés/főzés és a gyerekek szórakoztatása mellett eddig valahogy nem fért bele...
A férjem nagy kuglóf rajongó. Így gondoltam megpróbálkozom egy kakaós verzióval, amit mindig emleget. határozottan több kakaó kellett volna bele. És hát az eredeti terv, hogy feltekerem a tésztát, sem jött be. De így is finom volt, szóval bátran ajánlom kipróbálásra, akár kakaó nélkül is! :)


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros folyadékkal. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót (kivéve az 50 gramm margarin és kakaó).
Az eredeti terv az lett volna, hogy kiborítom a rizsliszttel megszórt lapra, kinyújtom, és megkenem a kakaós margarinnal. Na, de ez a tészta lényegesen folyósabb/ragacsosabb volt annál, hogy erre rápróbáljak. Így a következő B terv lépett életbe: belekanalaztam a kuglóf formába egy adag tésztát. meglocsoltam a kakaós margarinnal, majd megint egy adag tészta... és ezt kb. 3 körben, majd tésztával betakartam a végét.


Fél órát hagytam kelni 50 fokon. Majd 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütöttem. Nagyon puha, könnyű tészta lett! Mindenkinek ajánlom kipróbálásra! :D
Kakaós kuglóf
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább