Joghurtos túrótorta – sütés nélkül

Az a bizonyos hercegnős torta… :D
december 15, 2019
Mogyorós kiflik
december 22, 2019

A szombati gyerekzsúr után még gyorsan össze kellett dobnom egy másik tortát is, mivel másnapra vártuk a családot a további szülinapozásra. Ráadásul duplán ünnepeltünk, hiszen a kisebb most lett egy éves! Így mindenképpen bababarát tortát terveztem - bár ő simán megette az előző napi csokis-gesztenyéset is :)
De ez nem csak bababarát, hanem "szülőbarát" is, mivel tényleg 5 perc alatt kész. Nem kell sütni sem! Cukrot lehet bele tenni többet is, de mi nem eszünk túl édesen, ráadásul a pici miatt ezt igazán nem akartam túlcukrozni...
(Sajnos a fényképezőgépem töltőjét nem találom, szóval bocs, a képek minőségéért... :D ) .


A kekszet picit összetördelem és a tortaforma aljára nyomkodom.
A joghurtot a barackbefőtt levének kb. a felével összefőzöm, a zselatint feloldom benne. Picit várok, hogy hűljön, majd a túróval, vaníliaaromával és a cukorral összekeverem. Végül hozzákeverem a feldarabolt őszibarackot is. A kekszes alapra öntöm és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Díszíteni lehet tejszínhabbal és ezzel a szuper ostyalappal is! :) Tettem alá egy vékony réteg hideg-zselét is. Viszont nem érdemes hamar rátenni, mert a krém egy idő után feloldja az ostyát és elmosódik a kép. (ehhez a tortához nem akartam vajkrémet használni, ami ezt megakadályozta volna)

Joghurtos túrótorta – sütés nélkül
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább