Mandulás rebarbarás pite
május 30, 2019
„Kamu bagel” villámgyorsan – lisztkeverék nélkül!
június 4, 2019

Na, még egy pite erre a hétre! :) Ezúttal joghurtos, picit talán könnyebb, mint az előző tejszínes verzió. Az én ízlésemnek ez sokkal inkább bejön :) Még találtam a mélyhűtőben szederpürét, szóval az került a tetejére (ebben csak minimális cukor van). De mehet helyette bármilyen más gyümölcsből készült püré vagy akár lekvár is. Ami kéznél van! :) .


Először a pitetésztát készítjük el: a liszteket kimérjük egy tálba, összekeverjük a cukorral. Belemorzsoljuk a margarint, gyorsan összedolgozzuk. Beleütjük a tojás sárgáját és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.


A töltelékhez a tojás fehérjéket felverjü. Belekeverjük a cukrot, majd a többi hozzávalót is.




A pitetésztát kinyújtjuk és a formánkba helyezzük. Picit (kb. 10 percet) elősütjük (ehhez megszurkáljuk az alját). Kivesszük. Ráöntjük a joghurtos tölteléket, majd a tetejére ízlés szerint rákanalazzuk a gyümölcspürét. Kb. 30 perc alatt készre sütjük 180 fokon, légkeverésen.

Joghurtos szedres pite
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább