Hoztunk otthonról egy jó nagy adag málnát, amit képtelenség volt csak úgy megenni... így egy részét lepasszíroztam és ebből készült a süti tetejére a zselé. Mi a gluténmentesség miatt barna rizsliszttel készítjük, de akinek nem kell erre figyelnie, az nyugodtan használhat búzalisztet is. .
Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. (sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a felvert fehérjét majd a lisztet és a kakaót). Kisütöm 180 fokon 20 perc alatt.
Felverek 1,5 dl tejszínt. A zselatint 0,5 dl vízben feloldom, felmelegítem majd hozzákeverem a cukros joghurthoz. Végül összeforgatom a felvert tejszínnel. Ráöntöm a kihűlt piskótalapra és a hűtőbe teszem megdermedni.
Végül elkészítem a málnazselét. Ehhez én már korábban átpasszíroztam kb. 0,5kg málnát. Most egy kis vízzel (kb. 2 ek.) ill. 3 ek. cukorral felfőztem. 3-4 dl lett. Adtam hozzá tortazselét (1,5 csomagot) és ezzel együtt 15 mp-ig főztem, majd kevergetve kihűtöttem. Amikor megdermedt a joghurtos réteg, arra ráöntöttem. (kevesebb zselé is elég lett volna, nekem a kislányom a maradékot kiskanállal benyammogta)
A piskótához
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. barna rizsliszt
1 ek. kakaó
Joghurtos réteg
1,5 dl habtejszín
3 dl. joghurt
4 ek. porcukor
1 csomag zselatin
A málnazseléhez:
kb. 0,5 kg. málna lepasszírozva
3 ek. porcukor
1,5 csomag tortazselé