Cukkinis tócsni gluténmentesen
június 30, 2019
Áfonyás mascarponés torta
július 12, 2019

Hoztunk otthonról egy jó nagy adag málnát, amit képtelenség volt csak úgy megenni... így egy részét lepasszíroztam és ebből készült a süti tetejére a zselé. Mi a gluténmentesség miatt barna rizsliszttel készítjük, de akinek nem kell erre figyelnie, az nyugodtan használhat búzalisztet is. .


Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. (sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a felvert fehérjét majd a lisztet és a kakaót). Kisütöm 180 fokon 20 perc alatt.
Felverek 1,5 dl tejszínt. A zselatint 0,5 dl vízben feloldom, felmelegítem majd hozzákeverem a cukros joghurthoz. Végül összeforgatom a felvert tejszínnel. Ráöntöm a kihűlt piskótalapra és a hűtőbe teszem megdermedni.
Végül elkészítem a málnazselét. Ehhez én már korábban átpasszíroztam kb. 0,5kg málnát. Most egy kis vízzel (kb. 2 ek.) ill. 3 ek. cukorral felfőztem. 3-4 dl lett. Adtam hozzá tortazselét (1,5 csomagot) és ezzel együtt 15 mp-ig főztem, majd kevergetve kihűtöttem. Amikor megdermedt a joghurtos réteg, arra ráöntöttem. (kevesebb zselé is elég lett volna, nekem a kislányom a maradékot kiskanállal benyammogta)

Joghurtos málnazselés kocka
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább