Megint egy olyan recept következik, amit a gluténmentes életünk előtt tuti meg nem próbáltam volna elkészíteni. Szóval nem vagyok valami rutinos friss tészta készítésben, de azért sikerült! Kicsit ragadt, alaposan kellett rizs-lisztezni a tészta alatt meg a tetejét is nyújtás közben. Frissen nagyon finom volt, nincs semmi mellékíze. Viszont nagyon hamar megdermedt-összeállt. Így tényleg csak annyit érdemes csinálni, amennyi frissen elfogy! .
Robotgép üstjébe borítunk mindent és hagyjuk jó alaposan eldolgozni a tésztát. Ha kész, picit pihentetem, majd rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrom és kinyújtom olyan vékonyra, amennyire csak tudom. Folyamatosan szórjuk alá ill. rá a rizslisztet, különben leragad. Tetszőleges formára vágom. Én most hosszú 0,5 cm-es csíkokat csináltam, így lett tagliatelle. Persze az olaszok sokkal hosszabb csíkokat vágnak. Illetve egy tésztanyújtó géppel valószínűleg ez lényegesen könnyebben menne. :)
A csomagolás szerint 5-10 percig kell sós, lobogó vízben főzni, de szerintem ennél hamarabb elkészült, szóval érdemes figyelni!
Mi most spárgás csirkével ettük. Olyan rövid ideig lehet kapni friss zöldspárgát, igyekszem kihasználni ezt az időszakot!
200 gramm Madame Loulou "Friss Tészta" keverék
2 nagy tojás
8 ml olaj (olíva)
15 ml víz
rizsliszt a nyújtáshoz