Áfonyás mascarponés torta
július 12, 2019
Gluténmentes pékség :)
július 20, 2019

Örök dilemma nálunk, hogy mi legyen a reggeli. Én mondjuk a végtelenségig el lennék péksüteményen, de a család többi tagja nem rajong érte reggelente. Ezért kezdtünk el mostanában granolát készíteni. Jól záródó üvegbe/dobozba teszem és fél perc alatt kész a napindító energiabomba. És még finom is! :)
A magokat, ízesítést a végtelenségig lehet variálni (kókusz, fahéj, vanília...). Olajnak én vegyesen szoktam kukorica-olívaolajat használni, de lehet bármi mást is. A méz mennyisége egy nem túl édes verzióhoz elég, ha valaki édesebben szereti, tegyen bele bátran többet. A tojásfehérjére pedig azért van szükség, hogy jó ropogós legyen (amit egyébként ipari mennyiségű cukorral szoktak elérni) .


A nagyobb magukat durvára vágom (jelen esetben a kesudiót). Kimérem a zabpelyhet (szigorúan gluténmenteset vegyünk!). Ebbe beleborítom a magokat illetve a kakaót. Egy kis edényben alaposan összekeverem a tojásfehérjét a mézzel és az olajjal. Ezt ráborítom a zabpelyhes keverékre és alaposan összeforgatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm. Közben néhányszor megkavarom, átforgatom.
Tejjel, joghurttal, friss vagy aszalt gyümölccsel tálalom!

Házi granola
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább