A quiche azért jó, mert nagyon gyorsan elkészül, szinte semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel és kedvünkre variálható a töltelék is. Ez most póréhagymával és sonkával készült, de tényleg mehet bele gyakorlatilag bármi... sonka, gomba, sajt, zöldségek..... .
Először a tésztát készítjük el: a lisztet elkeverem a sóval. A margarint belemorzsolom, majd beleborítom a tojást illetve pár ek. vizet (amennyit felvesz a tészta, de ennél több biztos nem kell). Gyors mozdulatokkal összegyúrom majd beteszem a hűtőbe pihenni kb. fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.
A tésztához:
150 gramm Madame Loulou univerzális lisztkeverék
75 gramm margarin
1 tojás
1/2 kk. só
A töltelékhez:
1 kis pohár tejföl
2 tojás
1 ek keményítő
só, bors, szerecsendió
1 póréhagyma és 100 gramm sonka felaprítva