Vöröslencse főzelék indiai naan kenyérrel
április 2, 2019
Villámgyors kakaós csiga
április 5, 2019

A quiche azért jó, mert nagyon gyorsan elkészül, szinte semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel és kedvünkre variálható a töltelék is. Ez most póréhagymával és sonkával készült, de tényleg mehet bele gyakorlatilag bármi... sonka, gomba, sajt, zöldségek..... .


Először a tésztát készítjük el: a lisztet elkeverem a sóval. A margarint belemorzsolom, majd beleborítom a tojást illetve pár ek. vizet (amennyit felvesz a tészta, de ennél több biztos nem kell). Gyors mozdulatokkal összegyúrom majd beteszem a hűtőbe pihenni kb. fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.


Az apróra vágott póréhagymát olajon picit megdinsztelem, majd mellé dobom a sonkát és együtt sütöm tovább néhány percig. A tejfölt a két tojással, tejjel, keményítővel és a fűszerekkel alaposan elkeverem. Ha picit kihűlt, mehet bele a pórés-sonkás keverék is.
Ennyi idő alatt a tészta is összeállt. Kinyújtom, piteformába rakom (ha van szilikonos, akkor azt vajazni/lisztezni sem kell). Megszurkálom és elősütöm kb. 20 percig. Utána ráborítom a tölteléket és együtt sütöm még kb. 20-30 percig. Érdemes figyelni, mert sütő-függő illetve azon is múlik, mennyire pakoltuk tele töltelékkel.
A receptben felhasznált alapanyagokat megvásárolhatod a következő címen: www.allergiamentesen.hu

A recept elkészülését támogatta:

Gluténmentes quiche
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább