Mindenkinek megvan a kedvenc linzer receptje. Gluténmentes verzióban nekünk eddig ez a favorit. Nem szeretjük annyira édesen, így a megszokotthoz képest picit kevesebb cukor van benne. A tetejét se szórjuk meg porcukorral és a lekvár is inkább savanykás benne (Nagyi tuti szederlekvárja... sajnos boltit nem tudok, ami hasonlóan finom....) .
A lisztet, cukrot elkeverem. A felkockázott hideg vajat és tojást robotgéppel eldolgozom benne. Csak a végén gyúrom össze picit kézzel.
Hűtőbe teszem pihenni (legalább egy órát, de mehet egy egész éjszakára is). Vékonyra nyújtom (kb. 2-3mm), majd kiszaggatom. 160 fokon kb. 12-15 perc alatt sül meg, de érdemes figyelni, hogy meg ne égjen! Végül lekvárral összeragasztgatom.
250 gramm általános lisztkeverék (jelen esetben alfamix)
150 gramm margarin (liga)
1 tojás
100 gramm cukor
lekvár ízlés szerint