Gluténmentes krumplifánk

Gluténmentes lángos
november 9, 2019
Mézes, első próba :)
november 16, 2019

A tegnapi lángos sütés után épp itt volt az ideje egy kis fánknak :)
Márton napi libamellet készítettem vadasan (itt a recept hozzá: https://videkize.hu/recept/ibamell_vadasan_1142/) és hozzá köretnek burgonyafánkot szerettem volna. Ez volt az első gluténmentes kísérlet, de remekül sikerült! Még a (lassan egy éves) kisebbik lányom is örömmel nyammogta... :) .


A langyos, cukor tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverem a sóval és a főtt burgonyával. Ráöntöm az élesztős tejet ráütöm a tojást és robotgéppel elkezdem dagasztani. Közben hozzáadok egy evőkanál libazsírt (lehet más zsiradék is, de most ez volt kéznél). Ez megint csak egy elég ragacsos tészta lesz. Rizslisztezett nyújtófán kilapogatom. Én picit beliszteztem a kezem is és úgy csináltam. Szerintem felesleges a nyújtófa hozzá. Kb. 1 ujjnyira kilapítom és alapsoan rizslisztezett (3 cm-es) pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Amik kimaradtak az első körből, már csak picit összegyúrtam lisztes kézzel kb. hasonló méretű gombócoknak (nem gyúrtam-nyújtottam megint)
Hagytam kelni kb. egy órát majd forró olajban kisütöttem. Nem fordultak meg maguktól, picit rá kellett segíteni fakanállal, de annyi baj legyen... :D

Gluténmentes krumplifánk
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább