Ezt a kosárka lisztkeveréket már régóta ki szerettem volna próbálni. Ma délelőtt a férjem bábszínházba vitte a nagyobbik lányt, így gondoltam itt a remek alkalom a megsütésére. Aztán mikor nekikezdtem, akkor vettem észre, hogy se tojás, de tej a hűtőben... így se jártam még soha! De mivel az 5 hónaposom végre elaludt, a bolt nem volt opció. Szóval a tölteléket megoldottam növényi tejjel (az szerencsére még volt itthon). Tojás helyett viszont valamit ki kellett találni a tésztához, mert a zacskón lévő recept szerint az elengedhetetlen. Már korábban olvastam a banánról meg az őrölt lenmagőrleményről is, hogy működik tojáspótlóként és ezek szerencsére voltak is itthon. Könnyen össze lehetett így is állítani az alapot! De persze el lehet készíteni a tésztát simán olajjal (margarinnal) és tojással is, ahogy egyébként javasolják. :)
A tésztához a lisztet és az olajat (margarint) összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojáspótlót (lenmag/banán) vagy a tojást, kinek, mi van otthon! :) Ha összeállt, nem kell nyújtani, elég kézzel belenyomkodni a formákba. Én szilikonformát használok, így lisztezni sem kell.
Kb. 30 perc alatt készre sütöm 150 fokos légkeveréses sütőben.
200 gramm Madame Loulou kosárka lisztkeverék
80 gramm olaj
1/2 ek őrölt lenmag (1 ek vízben elkeverve)
fél érett banán összetörve
töltelékhez:
1/2 cs. főzős vaníliás puding (Labeta)
2 dl tej (ez lehet lm vagy növényi, kinek mit enged a diétája...)
fél doboz Meggle cukrászhab
ízlés szerint eper a tetejére