Mini pizzák Madame Loulou lisztből
május 24, 2019
Magyaros pite gluténmentesen
május 28, 2019

Ezt a kosárka lisztkeveréket már régóta ki szerettem volna próbálni. Ma délelőtt a férjem bábszínházba vitte a nagyobbik lányt, így gondoltam itt a remek alkalom a megsütésére. Aztán mikor nekikezdtem, akkor vettem észre, hogy se tojás, de tej a hűtőben... így se jártam még soha! De mivel az 5 hónaposom végre elaludt, a bolt nem volt opció. Szóval a tölteléket megoldottam növényi tejjel (az szerencsére még volt itthon). Tojás helyett viszont valamit ki kellett találni a tésztához, mert a zacskón lévő recept szerint az elengedhetetlen. Már korábban olvastam a banánról meg az őrölt lenmagőrleményről is, hogy működik tojáspótlóként és ezek szerencsére voltak is itthon. Könnyen össze lehetett így is állítani az alapot! De persze el lehet készíteni a tésztát simán olajjal (margarinnal) és tojással is, ahogy egyébként javasolják. :)


A tésztához a lisztet és az olajat (margarint) összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojáspótlót (lenmag/banán) vagy a tojást, kinek, mi van otthon! :) Ha összeállt, nem kell nyújtani, elég kézzel belenyomkodni a formákba. Én szilikonformát használok, így lisztezni sem kell.
Kb. 30 perc alatt készre sütöm 150 fokos légkeveréses sütőben.


A töltelék: 1/2 csomag vaníliás pudingpor 2 dl tejjel megfőzve. Ezt lazítottam a felvert cukrászhabbal. Mi nem szeretjük nagyon édesen, ezért plusz cukor nem került bele, de ha valaki úgy jobban szereti, akkor bátran tehet bele.
Ha kihűltek a kosárkár, megtöltöm a krémmel. A tetejét eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítem.


A receptben felhasznált alapanyagokat megvásárolhatod a következő címen: www.allergiamentesen.hu

A recept elkészülését támogatta:

Gluténmentes epres kosárka
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább