Bejgli második próba
december 22, 2019
Sajtfánk a sütőből
január 11, 2020

Még sosem készítettem csőrögét. Nemhogy gluténmenteset, de hagyományosat sem. Viszont lassan itt a farsangi időszak és úgy megkívántam ezt, hogy gondoltam rápróbálok. Volt itthon egy Schar mix C keverékem, így azzal készült, de legközelebb kipróbálom valami kenyérliszttel is (Schar mix B/alfa mix...)
Nekem már csak homályos emlékeim voltak arról, hogy milyennek kellene lennie, olyan régen ettem, de a férjem szerint remek lett! :) Mondjuk a formázás nem ment túl egyszerűen, de a végére belejöttem.


Az összes hozzávalót (a rizsliszt és a tej kivételével) alaposan összedolgozom robotgéppel egy keverőtálban. Ha nagyon nem állna össze, hozzáadok max 2 ek tejet. Ha túl ragacsos lenne, akkor egy kis rizslisztet tehetünk hozzá. Ha összeállt, beteszem a hűtőbe pihenni.
Kb. egy óra pihentetés után rizslisztezett felületen átgyúrom (nekem itt felvett pár evőkanállal). Szép egynemű tésztát kell kapni. Vékonyan kinyújtom, felvágom, formázom. Végül forró olajban néhány perc alatt kisütöm, még aranybarna nem lesz.
Aki szereti, szórhat rá porcukrot. Mi nagyon nem, így csak lekvárral ettük!

Gluténmentes csőröge
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább