Vannak napok, amikor szívesen elbabrálok a konyhában, kiméricskélem az öt féle lisztet, kutyulok, dagasztok... de vannak napok, amikor valami gyorsat szeretnék. Ne legyen vele több munka nettó 10 percnél és persze finom is legyen! Na erre tökéletes ez a bagett recept! .
A doboz leírása szerint, csak össze kell önteni a lisztkeveréket és a porélesztőt (amit szintén a doboz tartalmaz) és ráönteni a vizet. Én azonban az élesztős dolgokkal szeretek tutira menni, így a biztonság kedvéért egy kis cukrot tettem a vízbe és abban futtattam fel. Ezután beleborítottam a lisztkeverékbe és 2 evőkanál olajjal kidagasztottam. Nem kelesztettem duplán, csak megformáztam rizslisztes lapon és azután kelesztettem fél órát. Végül 15 perc alatt megsütöttem 220 fokos sütőben.
1 doboz Labeta bagett lisztkeverék
360 ml langyos víz
2 ek olaj
1 ek margarin a kenéshez