Mivel vasárnap délután van és esik, bőven belefért az időmbe egy kis süti sütés. Azért túl sokat sem akartam bajlódni vele...szóval valami egyszerűre gondoltam.
A férjem vaníliakrémes sütit szeretett volna, a nagyobbik lányom meg valami csokisat... Én meg legalább egy picit egészségeset, szóval így lett ez. Se nem csokis, nem vaníliás. Nem is krémes, nem is szép, de így is sikere volt! :)
A tojásokat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, sütőpor, darált dió). Hozzáadjuk a joghurtot/tejfölt. Alaposan kikeverjük. Picit akár állni is hagyhatjuk, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
Egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, kikenjük margarinnal, rászitálunk egy kevés porcukrot. A banánt a tepsi aljára rakosgatjuk. Hosszában elvágva látványosabb, de én most inkább karikáztam így egyenletesebben el tudtam oszlatni. Ha a banánt pici citromlével átkenjük, akkor nem barnul be.
A banánra ráöntjük a tésztát és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha kész, kifordítjuk egy deszkára, így a banán kerül felülre. A szeletéssel érdemes megvárni, amíg egy picit kihűl... Nekünk ez most nem sikerült... :)
100 gramm barna rizsliszt
2 tojás
50 gramm zabpehely
50 gramm darált dió
80-100 gramm nádcukor
1/2 csomag sütőpor
75 gramm margarin
100 gramm joghurt/tejföl
2-3 banán + porcukor és vaj a tepsi kenéshez