Ez a recept szuperül variálható. Szoktuk készíteni cukkini nélkül is, de tegnap apukám frissen szedte a kertben, szóval nem akartam kihagyni. 😊 Kis tejföllel és sajttal önálló vacsoraként is megállja a helyét, de köretnek is szuper! Ez a mennyiség köretként 4 főre, vacsira magában inkább 2-3 főre elég .
A cukkinit ha öregebb, akkor meghámozom és kikaparom a magját. Most nagyon zsenge volt, így hámozás nélkül lereszeltem a krumplival. (A krumplit persze meghámoztam)
Érdemes kicsit lesózva állni hagyni egy szűrőben, hogy a felesleges lé távozni tudjon. Ha erre nincs időnk, számoljunk vele, hogy több lisztet fog felvenni a massza.
Hozzátettem a masszához egy tojást, a rizslisztet (persze működik fehér rizsliszttel is) meg a fűszereket. Picit hagytam összeállni.
Serpenyőbe kis olajra halmozom evőkanállal és mindkét oldalát 4-5 perc alatt készre sütöm. (Lehet sütni sütőben is, de akkor nem lesz olyan ropogós és persze tovább is tart.)
1 cukkini
3-4 db. krumpli
1 db. tojás
2 ek. barna rizsliszt
só, bors
hagyma, fokhagyma ízlés szerint (akár krém=granulátum formában)