Gluténmentes húsvéti fonott kalács
április 10, 2019
Epres mascarponés torta
április 15, 2019

Ezt a receptet korábban csak általános lisztkeverékkel csináltam (illetve még régebben simán búzaliszttel). De mivel épp minden keverékből kifogytam, gondoltam megpróbálom rizsliszt-keményítő keverékkel is. Tökéletesen működik így is. :) .


A margarint a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, keményítőt, zabpelyhet és sütőport. A dió felét ledaráljuk, a másik felét felaprítjuk és azt is belekeverjük. Ezután mehet bele a tojás is. Eddig a pontig én elektromos habverővel szoktam elkeverni. Végül az apróra darabolt étcsokit már csak egy kanállal keverem bele, hogy ne törjön nagyon össze. Evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsire halmozom a masszát. Picit a tetejét lelapítgatom. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ebből a mennyiségből két tepsi lesz.

Csokis diós zabkeksz
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább