Ezt a receptet korábban csak általános lisztkeverékkel csináltam (illetve még régebben simán búzaliszttel). De mivel épp minden keverékből kifogytam, gondoltam megpróbálom rizsliszt-keményítő keverékkel is. Tökéletesen működik így is. :) .
A margarint a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, keményítőt, zabpelyhet és sütőport. A dió felét ledaráljuk, a másik felét felaprítjuk és azt is belekeverjük. Ezután mehet bele a tojás is. Eddig a pontig én elektromos habverővel szoktam elkeverni. Végül az apróra darabolt étcsokit már csak egy kanállal keverem bele, hogy ne törjön nagyon össze. Evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsire halmozom a masszát. Picit a tetejét lelapítgatom. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ebből a mennyiségből két tepsi lesz.
100 gramm gluténmentes zabpehely
60 gramm rizsliszt
20 gramm tápióka keményítő
20 gramm barna rizsliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek barnacukor (kb. 80 gramm)
125 gramm margarin
2 tojás
100 gramm étcsoki
100 gramm dió