Gluténmentes maceszgombóc
december 7, 2019
Az a bizonyos hercegnős torta… :D
december 15, 2019

Vannak napok, amikor semmi sem úgy jön össze, ahogy terveztük. Próbálkoztam ma még granolával is, de miután a sütő véletlenül grill fokozaton volt, az első adag szénné égett... Közben készült a bejgli is...
Ahogy a címből is látszik, a mai volt a próbasütés. Gondolkodtam, hogy egyáltalán posztoljam-e, mivel a gesztenyés töltelék szégyenteljesen kevés lett... Viszont a tészta annyira szuper és olyan könnyű vele dolgozni, hogy mégis megosztom!
És levonom a következtetéseket: Gesztenyemasszából sokkal több kell! És a tölteléket nem akkor dobjuk össze ész nélkül, amikor épp felébred az egyéves :)


A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a robotgép elkezdi összedolgozni a margarint a liszttel. Beleborítom az élesztős tejet és a tojást is. A gép alaposan összedolgozza a tésztát. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy órát.
Két egyenlő részre szedjük. Téglalap formára kinyújtjuk, feltekerjük.
Megtöltjük a töltelékkel, amit előtte megcsináltuk, kihűtöttünk. (szóval nem akkor próbáljuk meg összedobni). A töltelék súlya lehetőleg kb. ugyanannyi legyen, mint a tészta (vagy inkább több... majd legközelebb...)
Megkenjük tojássárgával, majd hagyjuk száradni 1-2 órát. Utána megkenjük tojásfehérjével, megint száradni hagyjuk. Megszurkáljuk alaposan.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Bejgli első próba
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább