Mikor még hagyományos búzalisztet használtunk imádtuk a clafoutit mindenféle gyümölccsel. A jelenlegi gluténmentes recept szerint a tészta (kb. mint az "intelligens krémesben" ha valaki esetleg ismeri...) leül az aljára, ezért ott picit tömöttebb, a teteje pedig extra krémes és puha. Mi imádjuk ebben a formában is! :)
Az csak a ráadás, hogy kb. 5 perc alatt kész (ha más gyümölcsöt használunk, nem pucolunk-darabolunk, még gyorsabb) és nem is egy kalóriabomba!
.
Első lépésként a barackot megpucoljuk és feldaraboljuk Ezzel a sütés legmelósabb részén túl is vagyunk :)
Az összes többi hozzávalót robotgéppel elkeverem. Szilikonformába öntöm. (ennek hiányában kivajazott-lisztezett formába). A gyümölcsöket rászóróm.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm. Jól meg fog nőni a sütőben, majd amikor kivesszük, összeesik. Ez senkit ne ijesszen meg, pont ilyennek kell lennie! Szeletelés előtt érdemes picit várni, hogy hűljön!
250 gramm túró
3 tojás
4 ek. barnacukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. rizsdara
3 dl tej
3-4 barack