Ez a keksz eléggé hasonlít a hagyományos amerikai csokis kekszhez, de egy picit módosítottam a tésztáján. Az eredeti recept szerint elképesztően sok vaj, cukor és csokoládé kellene bele. Így se lett éppen diétás, de a zabpehely meg a banán valamit javított a helyzeten.
Aki nem gluténérzékeny, az simán megcsinálhatja 150 gramm sima búzaliszttel a rizsliszt/tápióka keményítő helyett
.
Az olvasztott margarint kikeverem a cukorral. Hozzáadom a tojást és az áttört banánt is. Picit keverem a robotgéppel. Utána mehet hozzá a sütőporos, szódabikarbónás liszt-keményítő keverék illetve a zabpehely is. Ha ezt a robotgép alaposan összedolgozta, az aprított csokoládét már csak kézzel keverem hozzá.
Picit betettem a hűtőbe pihenni a tésztát, de ez nem feltétlenül szükséges. 180 fokra előmelegítem a sütőt. A tésztából evőkanállal a sütőpapírra halmozok kupacokat. Ebből az adagból kb. 20 db. keksz lesz. Az előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütöm. Érdemes megvárni egy picit, hogy hűljön és csak utána kiszedni a tepsiből.
80 gramm margarin
80 gramm cukor (fele barna)
100 gramm rizsliszt
50 gramm tápiókakeményítő
30 gramm zabpehely
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
100 gramm csoki
1 banán