Burgonyás kenyér
augusztus 20, 2019
Csokis túrós muffin
szeptember 4, 2019

Nem is lehetne más az ősz első bejegyzése, mint egy almás pite recept! :) Az alma otthonról van a kertből, egészen más az íze, mint a boltinak. És mivel a töltelék jóval vastagabb, mint a tészta (mi így szeretjük), nagyon nem mindegy, milyen almát használunk! Így a töltelékhez nekünk nem is kellett cukor, de persze édesszájúak nyugodtan tehetnek bele 2-3 evőkanállal. .


A lisztet összekeverem a cukorral. Belemorzsolom a margarint, beleütöm a tojást, majd ha a tészta igényli még max. egy evőkanál hideg vizet adok hozzá. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrok és a hűtőbe teszem pihenni
Közben megcsinálom a tölteléket: 4 almát meghámozok. Le is lehet reszelni, de én csak nagyobb darabokban beledobtam egy kevés vízbe párolódni. Néhány perc után botmixerrel picit pürésítem (nem teljesen!). A fél csomag pudingot minimális vízzel kikeverem, ráöntöm az almára és összefőzöm. Ezen a ponton érdemes kóstolgatni, mindenki tegyen bele ízlésének megfelelő cukrot.
A tészta kb. 3/4-ét belenyújtom egy piteformába és elősütöm 180 fokon 10 percig. Ezután beleöntöm a tölteléket, ismét sütöm 10 percig, majd a maradék tésztával díszítem, lekenem a felvert tojással és még 15-20 percig sütöm. A szeleteléssel megvárom, hogy picit hűljön... (nem úgy mint én a képen látható szelettel... de a töltelék-tészta arányt mindenképp dokumentálni szerettem volna! :D )

Almás pite
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább