Ez a torta apósom születésnapjára készült. Annyi volt a támpont, hogy valami gyümölcsös-mascarponés verzió kellene... Alapnak egy egyszerű kakaós piskótát készítettem. Az áfonyától fantasztikus színe lett, nagyon látványos. Szerettem volna képet készíteni felvágott állapotában is, de hamarabb elfogyott, minthogy ez eszembe jutott volna. :)
Először elkészítjük a kakaós piskótát 3 tojásból. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Végül a felvert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm. A torta összeállításával megvárom, hogy kihűljön.
3 tojás
3 ek. cukor
1 ek. kakaó
2 ek. Madame Loulou általános lisztkeverék
a krémhez:
1 csomag Madame Loulou Mascarpone por
2 csomag Zselatin Expressz
375 ml tejszín
125 gramm áfonya
díszítésnek még gyümölcs, tejszínhab