Joghurtos málnazselés kocka
július 4, 2019
Házi granola
július 18, 2019

Ez a torta apósom születésnapjára készült. Annyi volt a támpont, hogy valami gyümölcsös-mascarponés verzió kellene... Alapnak egy egyszerű kakaós piskótát készítettem. Az áfonyától fantasztikus színe lett, nagyon látványos. Szerettem volna képet készíteni felvágott állapotában is, de hamarabb elfogyott, minthogy ez eszembe jutott volna. :)


Először elkészítjük a kakaós piskótát 3 tojásból. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Végül a felvert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm. A torta összeállításával megvárom, hogy kihűljön.


A krémhez először a 125 gramm áfonyát felfőzöm pár evőkanál vízzel, leturmixolom, majd átpasszírozom egy szűrőn, hogy szép sima legyen. Ezt is megvárom, hogy kihűljön.


A mascarpone krémet a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük (kikeverjük a tejszínnel), majd pihentetjük fél órát. Ha letelt, két felé osztom, mindkettőbe belekeverem az expressz zselatin. Az egyikhez hozzáadom az átpasszírozott áfonyapürét. A kész piskótalapra öntöm a két masszát két irányból. Egy kanálla áthúzogatom a két színt, hogy szebben mutasson. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítem.
A receptben felhasznált alapanyagokat megvásárolhatod a következő címen: www.glutenmentesalom.hu

A recept elkészülését támogatta:

Áfonyás mascarponés torta
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa neked. Data Protection Policy.
Tovább