Gluténmentes hamburger

Gluténmentes bociszelet
március 31, 2020
Répatortás cupcake
április 12, 2020

Szerintem az elmúlt néhány hétben többet használtuk a teraszunkat, mint az előtte lévő 5 évben...
A kislányom nagy rajongója a grillezésnek és már hetek óta mondja, hogy elég jó idő van már hozzá... így tegnap beadtam a derekam.
A zsemle itthon készült hozzá, szerintem az eddigi egyik legjobb zsemlém lett! Langyosan nekiesett mindkét lány és be is nyomtak magában egyet. :)

hamburegergm
gmhamburger

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejes-vizes keverékben. A hozzávalókat robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozom.

Olajos kézzel (optimális esetben gumikesztyűvel, ha még akad) megformázom a zsemléket. Nekem így 7 nagyobb lett belőle.
Szobahőmérsékleten kelesztem egy órát. Lekenem a tetejét a kechup-olaj keverékével (sajnos szezámmag nem volt itthon, pedig az is tuti lenne hozzá). Majd 190 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
Mi húspogácsával és grillezett zöldséggel ettük.