Banánkenyér

Sajtfánk a sütőből
január 11, 2020
Farsangi fánk gluténmentesen
január 22, 2020

Volt itthon néhány barnuló félben lévő banán, meg egy fél tábla csoki is várta a sorsát... így jött az ötlet, hogy süthetnénk egy kis banánkenyeret. Már többször próbálkoztam vele, de ez most kifejezetten jól sikerült! Persze szabadon variálható dióval, mandulával, aszalt gyümölccsel, kinek mi van otthon (pont, mint a püspökkenyér)


A tojásokat elkezdem robotgéppel felverni. Hozzáadom az összetört banánokat, a puha margarint és a cukrot. Jól összedolgozom, majd mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt. Végül egy kis tejjel lazítok rajta.
Sütőpapírral kibélelt formába teszem és kb. 45 perc alatt 180 fokon (légkeverésen) készre sütöm. Azért tűpróbával ezt is érdesem ellenőrizni!