Mogyorós kiflik

Joghurtos túrótorta – sütés nélkül
december 16, 2019
Bejgli második próba
december 22, 2019

Az utóbbi időben már annyi mézes és keksz készült, hogy picit meguntam ezt a szaggatás-újragyúrás dolgot...
Ez a mogyorós kifli, szinte ugyanaz, mint a korábbi keksz, csak a formázás más. Illetve a végén olvasztott csokiba mártjuk a végeit. Az tuti nem rontja el! :D


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt csinálhatjuk nagyobb méretű késes aprítóban is, úgy biztos nem olvad meg a margarin.
Ha kész, tegyük a tésztát hűtőbe pihenni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, rizslisztezett felületen hurkákat sodrunk belőle. Én 4 részre szedtem, azokat még elfeleztem és úgy sodortam ki. Ezután kb. egyforma hosszúságú darabokat vágunk belőle. a Végét picit kifli formára alakítjuk. Majd 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A csokit a margarinnal megolvasztom, a kiflik végeit belemártom és sütőpapírra teszem megszáradni.