Csokis-diós-gesztenyés kevert süti

Diós keksz csokikrémmel
november 19, 2019
Almás diós muffin
november 29, 2019

Már megint egy karácsonyi hangulatú süti következik. Persze bármikor máskor megsüthető/befalható! :D
Az a jó a kevert sütikben, hogy tényleg gyakorlatilag percek alatt összedobható. A gesztenye-dió párosításnak köszönhetően mégis van egy kis ünnepi hangulata. :)
Szokás szerint az édesebb szájúak nyugodtan tegyenek bele több cukrot. Nekünk ennyi bőven elég volt, főleg a csokival együtt. És persze a dió helyett lehet mogyoró, mandula, étcsoki helyett tej, kinek mi van kéznél és persze mit szeret... .


A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha gesztenyepürével. Hozzáadjuk az olajat és a tejet majd óvatosan beleszórjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. Robotgéppel keverjük pár percig. Majd a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk dióval, csokoládéval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A gesztenyepüré a tésztájában segít, hogy ne száradjon ki hamar, így egyáltalán nem az a morzsálódós száraz tészta!