Lisztkeverékmentes mini-bagett

“Kamu bagel” villámgyorsan – lisztkeverék nélkül!
június 4, 2019
Barackos túrós clafoutis
június 24, 2019

Ismét egy lisztkeverékmentes minibagett következik. Ezúttal mini-bagett formájában. De valójában formázható belőle bármi Én ma inkább a minimumra törekedtem... :)
Miután megformáztam a kifliket/mini-bagetteket, betettem a hűtőbe és ott hagytam kelni őket. Így mikor a késő délutáni programról hazaérkeztünk, tényleg semmi más dolgom nem volt, mint 20 percre bedobni a sütőbe! Ezt a hűtős-kelesztést most próbáltam először, de tuti még sokszor alkalmazni fogom. Tökéletesen beilleszthető a nyári kisgyerekes napirendbe! :D .


felvágva a bagett

Az élesztős felfuttatjuk a cukros vízben.
Az összes száraz hozzávalót egy keverőtálba tesszük. Picit összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet. majd az olajat Robotgéppel alaposan kidagasztjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire zsemléket/kifliket/mini-bagetteket formázunk. Hűtőben pihentetjük akár egy éjszakán át. (Én most déltől a vacsoráig pihentettem kb. 6 órát)
190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.