Hagyományos kifli

Teljes kiőrlésű kenyér Madame Loulou lisztből
május 20, 2019
Mini pizzák Madame Loulou lisztből
május 24, 2019

Ez a kifli a lányom kedvence. Nem is értem, eddig, hogy nem került fel ide. Én szoktam bele tenni egy evőkanál joghurtot, ettől egy picit "testesebb" szerintem az állaga. De ez elhagyható. Zsiradékként kacsazsír került bele, de tökéletes bármilyen olaj vagy vaj is. .


gluténmentes kiflik

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben. Robotgéppel összedolgozzuk az összes hozzávalót. Pihentetés nélkül kiborítom rizsliszttel szórt nyújtólapra. Kinyújtom (közben meg-megszóróm rizsliszttel, hogy a nyújtófához se ragadjon). 8 cikkre vágom és feltekerem. Ennél a pontnál kelesztem. Vagy sütőben 50 fokon fél órát vagy szoba-hőmérsékleten egy órát. (Ha a sütőben kelesztem, gyakran megreped, ezért inkább az utóbbit preferálom).


Ha megkelt, megkenem olajjal és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm (alsó-felső sütésen).